Najrýchlejšie domáce smotanové cesto pripravené jednoducho a bez kysnutia!

Hľadáte cesto s jednoduchou prípravou s ktorého by sa dali pripraviť koláče alebo buchty? Tak my vám v dnešnom článku ukážeme recept na presné také! Jedná sa smotanovej cesto bez kvasníc! Príprava tohoto cesta je ľahká a výsledné cesto je univerzálna – môžete ho použiť takmer na čokoľvek!

Ingrediencie:


– 3 šálky pšeničnej múky
– 2 šálky kyslej smotany
– 2 lyžice rastlinného oleja
– 2 vajcia
– 1 lyžička sódy bikarbóny
– 2 lyžičky cukru
– soľ na dochutenie

Postup:


1) V stredne veľkej mise šľaháme vajcia spoločne s cukrom. Následne pridáme kyslú smotanu, olej a soľ na dochutenie. Dôkladne premiešame a spojíme do jednotnej hmoty.

2) Teraz pridáme do zmesi múku spoločne s jedlou sódou a vytvoríme cesto.

3) Cesto zakryjeme fóliou a dáme na 1 veľa do chladničky.

4) Vyberieme z chladničky a cesto je pripravené na použitie!

5) Pred pečením ešte cesto potrieme vajcom.

Zdieľajte tento recept na domáce cesto aj s vašimi priateľmi!

You Might Also Like