Najrýchlejší a najlepší krémeš. Lístkové cesto, žĺtkový krém, šľahačka a vrch posypaný práškovým cukrom.

Budeme potrebovať:

1 bal. – lístkové cesto
2 l – mlieko
1/2 l – voda
6 ks – vajcia
6 lyžíc – hladká múka
20 g – kukuričný škrob
3 bal. – vanilkový cukor
250 g – kr. cukor
700 ml – smotana na šľahanie
2 bal. – smetafix
práškový cukor na posypanie

Postup:

1.

Lístkové cesto rozdelíme na polovicu a rozvaľkáme na tenký plát, ktorý preložíme na opačnú stranu plechu. Poprepichujeme vidličkou a upečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov do zlatista.

2.

Vodu, mlieko, žĺtka, vanilkový cukor, kr. cukor (200 g), múku a kukuričný škrob dôkladne vymiešame, ohrejeme a keď hmota začína vrieť za stáleho miešania uvaríme hustý puding.

3.

Bielka vyšľaháme do tuhej peny spolu s 50 g cukru a opatrne vmiešame vareškou do hustého horúceho pudingu. Spojený krém navrstvíme na upečený plát lístkového cesta a pekne uhladíme. Dáme do chladničky na 15 minút a vyšľaháme šľahačku so stužovačom.

4.

Šľahačku navrstvíme na vychladnutý žĺtkový krém a pekne uhladíme. Druhý plát lístkového cesta nakrájame na štvorčeky a poukladáme ich na šľahačku. Posypeme práškovým cukrom a podávame.

 

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

Zdroj: Coolinarika

You Might Also Like