Najobľúbenejší zákusok – punčový rez trochu inak

Budeme potrebovať:

Svetlé cesto:

7 lyžíc – polohrubá múka
8 lyžíc – kr. cukor
8 lyžíc – voda
8 ks – vajcia
1 bal. – kypriaci prášok

Trojfarebné cesto:

2 hrnčeky (250ml) – práškový cukor
2 hrnčeky – polohrubá múka
450 g – pikantný džem (cca)
250 g – maslo
500 ml – ovocný sirup (najlepšie malinový)
100 ml – rum
2 lyžice – kakao
½ bal. – kypriaci prášok
7 ks – vajcia
3 ks – punčová poleva (polotovar Dr. Oetker)
1 lyžička – punčová aróma
ružové farbivo

Postup:

1.

Bielka vyšľaháme, pridáme cukor, vodu, žĺtka, nakoniec zmes rozdelíme na polovicu a pripravenú múku s kypr. práškom prisypeme až tesne pred pečením. Z hmoty upečieme dva pláty na plechu s mastným papierom. Pečieme pri teplote 180 ° C.

2.

Farebné cesto: žĺtka vymiešame s cukrom a maslom do peny, pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a nakoniec tuhý sneh z bielkov. Zmes rozdelíme na tri časti: žltú, hnedú (pridáme kakao) a červenú (pridáme potravinárske farbivo).

3.

Na plech vyložený papierom lyžicou kladieme striedavo z každej farby cesta kôpky a nakoniec zarovnáme – dáme upiecť do vyhriatej rúry na cca 180 ° C.

4.

Biely piškótový plát natrieme polovicou džemu, položíme naň farebné cesto, husto ho popicháme vidličkou a polejeme sirupom zmiešaným s rumom a arómou. Je potrebné použiť celý obsah tekutiny, ale treba dávať pozor, aby vám šťava nestekala po bokoch – nasiakne spodný piškót.

5.

Natrieme druhou polovicou džemu, prikryjeme druhým plátom a polejeme polevou. Polevu necháme dobre stuhnúť a krájame mokrým, dlhým zúbkovaným nožom. Dobrú chuť!

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

 

You Might Also Like