Najlepšie smotanové rezy pripravené rýchlo a bez pečenia! Rozplývajú sa v ústach!

Máte chuť na smotanovú pochúťku, ale nemáte v pláne použiť rúru? Potom je tento recept ušitý na mieru priamo Vám. Dvojfarebná pochúťka je vynikajúcim dezertom. Ľahký, nepečený piškót je úplnou lahôdkou a v kombinácii s krémom je fantastický.

Príprava Vám nezaberie takmer žiadny čas a výsledok je pritom famózny. Tento rez sa tak v pohode dá urobiť aj vo všedný deň. Nemusíte tak čakať na voľnejší, víkendový režim.

ingrediencie

– Balenie čokoládových sušienok
– Liter mlieka
– 100 g škrobu, alebo 100 g hladkej múky
– 4 lyžice cukru
– 150 g bielej čokolády
– 250 g masla

čokoládová poleva
– 200 g mliečnej čokolády
– 5 lyžíc mlieka
– 3 lyžice cukru
– 150 g masla

postup

1) Škrob, alebo múku zmiešame so 4 lyžicami cukru a pridáme šálku mlieka. Spracujeme do hladka.

2) Zahrejte zvyšné mlieko a v ňom rozpustíme bielu čokoládu. Akonáhle začne mlieko vrieť, odstavte ho hneď z plameňa. Teplé mlieko s čokoládou nalejte do pripravenej, hladkej zmesi. Utrite maslo sa zvyšným cukrom do krému. Spojte maslový krém s mliečnou, čokoládovou zmesou.

3) Všetky suroviny na tmavú polevu dajte do hrnca a pripravujte vo vodnom kúpeli. Miešame, kým zmes nie je krémová.

4) A teraz už stačí rezy len poskladať dohromady. Sušienky, krém, sušienky, krém a takto opakovať 4x. Zakončite polevou a nechajte vychladiť.

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like