Najlepšie cesto na domáce cestoviny: Pripravte si lahodné ravioli plnené len tým, čo máte najradšej

Dnes som pre vás pripravila univerzálne cesto na domáce cestoviny, ktoré môžete naplniť čímkoľvek. Či už to bude špenát s nivou, mleté mäso, kapusta, prípadne lekvár či orechy. Výber náplne je len a len na vás, takže si môžete vybrať to, čo máte najradšej. Príprava je jednoduchá a chuť vynikajúca. Knedlíčky, taštičky alebo ravioli? S týmto receptom pripravíte rôzne varianty.

 

Budeme potrebovať:

300 gramov hladkej múky

1 a 1/2 lyžice vriacej vody

1 vajíčko

3 lyžice slnečnicového oleja

1/2 lyžičky soli

Postup:

Preosiatu múku si v miske zmiešame so soľou. Do múky potom urobíme priehlbinku a vlejeme do nej olej. Potom pridáme vriacu vodu a miešame, až kým nám nevznikne hladká hmota. Cesto necháme chvíľu vychladnúť.

V samostatnej miske si rozmiešame vajíčko a za stáleho miešania ho prilejeme do cesta. Chvíľu bude trvať, kým nám vznikne homogénna hmota, preto stále miešame. Cesto prekryjeme utierkou a necháme asi 30 minút odpočívať. Počas toho si môžete pripraviť náplň podľa chuti. Skvelé budú napríklad plnené ravioli so špenátom a syrom niva či feta.

Cesto na koniec vyberieme z misky a rozprestrieme na pracovnej doske. Narežeme štvorčeky cca dva x dva centimetre. Cesto by malo byť jemné, mäkké a poddajné, také, aby sa s ním ľahko pracovalo. Do štvorčeka dáme jednu lyžičku náplne a zaviažeme, prípadne vytvoríme šatôčku, či pirohy.

Varíme ich v osolenej vode tak, ako klasické cestoviny. Skvelé je, že sa nerozpadávajú a cesto drží svoj tvar. Hotové pirohy či ravioli môžete ešte pred varením zmraziť, prípadne ich môžete aj vyprážať. Recept som sama otestovala a bola som s ním veľmi spokojná. Dobrú chuť.

Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

zdroj: takprosto.cc

You Might Also Like