Najlepšia smotanovo-syrová omáčka s kuracím mäsom: Stačí k nej uvariť len cestoviny a o fantastický obed je postarané!

Toto je asi to najbežnejšie jedlo, ktoré doma pripravujeme. Kuracie prsia v smotanovej omáčke s cestovinami máme hotové rýchlo, sú sýte a hlavne, ich príprava nám netrvá celú večnosť. Ak nie ste veľkým fanúšikom šampiňónov, pokojne ich pri varení vynechajte. Toto rýchle, ale fantastické jedlo Vás zaručene dostane.

Čo budete potrebovať?

  • 3 kúsky kuracích pŕs
  • 1 plechovku šampiňónov
  • 200 g Syro-krému alebo smotanového syra
  • 1 šálka kuracieho vývaru (nemusí byť)
  • 1 paradajka
  • 1 pálivú papričku alebo chilli korenie
  • 100 ml mlieka alebo smotany
  • soľ a korenie podľa chuti
  • trošku oleja
  • na posypanie trošku bazalky, petržlenu alebo koriandra

Ako na to?

Mäsko si najskôr umyjeme, očistíme a nakrájame na malé kúsky. Ochutíme soľou a korením a opražíme zľahka na oleji. Pridáme smotanový syr, nakrájanú paradajku (prípadne môžete pridať i sušené), nakrájanú chilli papričku.

Podusíme asi 10 minút a pridáme plechovku šampiňónov. Pridáme aj smotanu, alebo mlieko, a povaríme. Ak je potreba, dochutíme. Keď nám omáčka zhustne, môžeme ju ešte posypať bylinkami.

Ku smotanovým kuracím prsiam si uvaríme cestoviny, ktoré máme najradšej a môžeme sa pustiť do jedla.

Dobrú chuť!

 

Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

 

zdroj: prosvet.cz

You Might Also Like