Najlepšia smotanovo-syrová omáčka s kuracím mäsom: Stačí k nej uvariť len cestoviny a o fantastický obed je postarané!

Toto je asi to najbežnejšie jedlo, ktoré doma pripravujeme. Kuracie prsia v smotanovej omáčke s cestovinami máme hotové rýchlo, sú sýte a hlavne, ich príprava nám netrvá celú večnosť. Ak nie ste veľkým fanúšikom šampiňónov, pokojne ich pri varení vynechajte. Toto rýchle, ale fantastické jedlo Vás zaručene dostane.

 

Čo budete potrebovať?

  • 3 kúsky kuracích pŕs
  • 1 plechovku šampiňónov
  • 200 g Syro-krému alebo smotanového syra
  • 1 šálka kuracieho vývaru (nemusí byť)
  • 1 paradajka
  • 1 pálivú papričku alebo chilli korenie
  • 100 ml mlieka alebo smotany
  • soľ a korenie podľa chuti
  • trošku oleja
  • na posypanie trošku bazalky, petržlenu alebo koriandra

Ako na to?

Mäsko si najskôr umyjeme, očistíme a nakrájame na malé kúsky. Ochutíme soľou a korením a opražíme zľahka na oleji. Pridáme smotanový syr, nakrájanú paradajku (prípadne môžete pridať i sušené), nakrájanú chilli papričku.

Podusíme asi 10 minút a pridáme plechovku šampiňónov. Pridáme aj smotanu, alebo mlieko, a povaríme. Ak je potreba, dochutíme. Keď nám omáčka zhustne, môžeme ju ešte posypať bylinkami.

Ku smotanovým kuracím prsiam si uvaríme cestoviny, ktoré máme najradšej a môžeme sa pustiť do jedla.

Dobrú chuť!

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like