Najlepšia príloha k mäsku a iným jedlám. Zemiaky s kapustou, ktoré nám robila už moja starká

Toto jedlo pochádza z írskej kuchyne. Ak sa vám bude zdať, že sú zemiaky počas pučenia príliš suché, pridajte trochu masla alebo mlieka, prípadne smotany.

INGREDIENCIE:

1,5 kg zemiakov
1 hlávková kapusta (okolo 800 g)
2 lyžice masla
1 zväzok jarnej cibuľky
2 lyžice pokrájaného kôpru
¼ pohára horúceho mlieka
soľ

Postup:

Zemiaky uvaríme v slanej vode. Medzitým si nastrúhame kapustu a podusíme ju na masle a dochutíme soľou. Keď je kapusta mäkká, vezmeme ju z ohňa, a kým je horúca, pridáme k nej nakrájanú cibuľku, kôpor, a všetko spolu vymiešame. Horúce zemiaky scedíme, popučíme s horúcim mliekom a pridáme pripravenú kapustu. Všetko premiešame a podľa potreby dochutíme soľou.

 

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

Zdroj: smakiweroniki.pl

You Might Also Like