Najlepšia ovocná bublanina! Dajte do cesta túto TAJNÚ INGREDIENCIU a bude chutiť presne ako pred 20 rokmi u babičky!

Práve toto je obdobie, kedy nám v záhradke dozrievajú prvé plody našej úrody, o ktorú sa s takou láskou staráme. Bublanina nikdy nevyjde z módy a preto sme si jednu špeciálnu pripravili aj dnes.

Inšpirovali sme sa receptom pani Márie, ktorá ju pripravila z jahôd a višní. V ceste použila jednu neobvyklú ingredienciu, vďaka ktorej tejto bublanine neodolá nikto! Dodržujte daný postup a podarí sa vám upiecť tú najlepšiu bublaninu.

Budeme potrebovať:

250 gramov tvarohu
250 gramov cukru
5 vajec
1 vanilkový cukor
100 ml oleja
250 gramov polohrubej múky
1 prášok do pečiva

Táto bublanina je výnimočná tým, že sa do cesta pridáva tvaroh. Jedli ste už takú? Ak nie, je najvyšší čas to vyskúšať! Verte mi, oplatí sa to …

Postup:

Najskôr si v miske klasicky vyšľaháme vajíčka, cukor a vanilkový cukor a postupne pridávame olej, potom tvaroh až na koniec múku a prášok do pečiva.

Vypracujeme si vláčne piškótové cesto a vylejeme ho na vymastený a vymúčený plech.
Pridáme ovocie podľa chuti a dáme piecť na 25-30 minút pri teplote 180 stupňov.
Bublaninu kontrolujeme pravidelne špajľou

Dobrú chuť!

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like