Najlepšia krkovička zo Záhoria: Stačí pridať túto jednu TAJNÚ INGREDIENCIU a lahôdka je na svete.

Z času na čas majú moji chlapci neskutočnú chuť na dobrý kus mäsa. No chcem vymyslieť stále niečo nové, aby to chutilo inak. Nedávno som varila perfektnú plnenú krkovičku…

Recept mám od môjho kolegu, ktorí pochádza zo Záhoria. Priznávam, že tá chuť ma pozitívne prekvapila. Pri tom je jednoduché jedlo – mäso plnené kapustou, ale konečný výsledok je naozaj lahodný. Toto jedlo proste musíte skúsiť!

 

Ingrediencie:

– 1 kg krkovička

– 1 veľká cibuľa

– 1 kg kapusta

– vývar

– 2-3 lyžice oleja

– koreniny: soľ, čierne korenie, červená paprika, cesnak

Postup:

  1. Nákrájajte mäso na plátky, ale tak, aby spodok ostal v celku.
  2. Mäso starostlivo okoreníme, osolíme a do zárezov dáme plátky cibule.
  3. Zakryte a nechajte ho v chladničke niekoľko hodín alebo cez noc.
  4. Na druhý deň dáme na dno nádoby v ktorej budeme piecť jednu lyžicu oleja.
  5. Pripravte kapustu: ak je príliš kyslá, opláchnite. Môžete ju aj nakrájať, aby vlákna neboli príliš dlhé.
  6. Na dno misky dáme vrstvu kapusty.
  7. Na kapustu položíme mäso a do zárezov pridáme k cibuli ďalšiu kapustu.
  8. Na mäsko dajte ďalšiu vrstvu kapusty a celé polejte asi šálkou vývaru.
  9. Zakryjeme, a pečieme 2 hodiny na 200 °C.
  10. Podávajte s obľúbenými prílohami. Ja podávam s opekanými zemiakmi.

Dobrú chuť!

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like