Najlepšia karfiolová polievka s mrkvou a syrom, ktorá je hotová za 30 minút. V týchto ťažkých dňoch vás zasýti a zahreje a doplní vitamíny.

Vyskúšajte tento recept na rýchlu a výbornú karfiolovú polievku, ktorá vás zasýti a zahreje. Je plná samých dobrých vecí. Lepšiu ste nikdy nejedli…

Ingrediencie:

1 hlava stredne veľkého karfiolu, rozdeleného na ružičky
1 strúhaná mrkva
1/4 hrnčeka nasekaného zeleru
2 hrnčeky vody
1 kocka mäsového alebo zeleninového bujónu (môžete nahradiť tak, že namiesto 2 hrnčekov vody použijete 2 hrnčeky hotového vývaru)
3 lyžice masla
3 lyžice hladkej múky
štipka soli
štipka čierneho korenia
2 hrnčeky mlieka
1 hrnček strúhaného syra čedar (môžete nahradiť iným syrom, napr. GOUDOU)
sladká alebo štipľavá paprika, popr. iné korenie

Postup:

1) Nakrájajte karfiol na malé ružičky. Nastrúhajte mrkvu a nasekajte zeler na malé kúsky.

2) Karfiol, mrkvu a zeler dajte do hrnca a zalejte vývarom alebo vodou s bujónom. Priveďte do varu a potom dusíme 12 – 15 minút alebo kým nie je zelenina zmäknutá.

3) V inom kastróle rozpustíme na miernom plameni maslo. Vmiešajte múku, soľ a korenie. Postupne prilievajte mlieko. Priveďte do varu a varte za stáleho miešania 2 minúty alebo kým zmes nezhustne.

4) Znížte plameň a vmiešajte nastrúhaný syr. Odstavte a vmiešajte do karfiolové zmesi. V prípade potreby dochuťte a podávajte.

 

Prečítali ste si článok až do konca? Zaujal Vás? Potom môžte prácu redaktora odmeniť tým, že dáte článku na Facebooku lajk alebo ho budete zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like