Najlepšia domáca zeleninová pizza z jedného plechu. Vždy musím robiť dva plechy, pretože sa všetko hneď zje

Pizza – pravdepodobne najrozšírenejší produkt talianskej kuchyne. Tento pokrm môžete ochutnať takmer vo všetkých krajinách na svete, ale všade je rozličná. Pizza sa pevne zakorenila aj v našom menu.

Existuje množstvo rôznych druhov tohto pokrmu. Dnes vám ponúkame  prípravu zeleninovej pizze, ktorá vás nenechá ľahostajným. Stane sa vaším obľúbeným jedlom z talianskej kuchyne.

Pizza so zeleninou

Ingrediencie:

500 g múky

½ – 1 pohár vody

100 g smotanového masla

Štipka cukru

Štipka soli

4 rajčiny

2 baklažány

1 bulharská paprika

2 cukety

300 g syra

200 g smotany

1 pol. lyžica rastlinného oleja

1 čaj. lyžička kurkumy

3 pol. lyžice provensálskeho korenia

 

 

Príprava

Pripravte si všetky ingrediencie.

Vyvaľkajte cesto podľa plechu a vložte ho do trúby na 15 – 20 minút.

Príprava omáčky: môžete si ju pripraviť aj skôr, ale je dôležité, aby vo chvíli zalievania bola horúca. Zmiešajte ingrediencie (200 g smotany, 1 pol. lyžica rastlinného oleja, 1 čaj. lyžička kurkumy, 3 pol. lyžice provensálskeho korenia) a varte 2-3 minúty.

Poduste cuketu.

Poduste baklažány na rastlinnom oleji do zlatistej kôrky.

Vyberte z trúby základ, vymastite ho omáčkou a na vrch poukladajte cuketu a baklažány.

Nasypte bulharskú papriku.

Polejte omáčkou a vložte to do trúby na 5-7 minút.

Vyberte to z trúby a na povrch naukladajte rajčiny.

Polejte omáčkou.

Posypte syrom.

Pečte v trúbe niekoľko minút.

Všetko úsilie spojené s prípravou pizze, stojí za to.  Takú lahodnú pizzu ste ešte nejedli. Pokúste sa pripraviť toto kulinárske umenie a zdieľajte tento recept so svojimi priateľmi.

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

 

zdroj:takprosto.cc

You Might Also Like