Najlepší ruský kapustový slaný koláč aký som kedy jedla. Recept doniesla z Ruska moja babička

Máte radi koláče na slano? Je to síce trochu nezvyčajné, no mnoho ľudí si rado pomaškrtí aj na slaných dobrotách.

Budeme potrebovať:

1 biela kapusta

600 g mletého bravčového mäsa

300 g paradajok

200 ml zeleninového vývaru (môže byť aj z bujónu)

50 g ryže

1 cibuľa

menší kúsok zeleru

2 strúčiky cesnaku

petržlenová vňať podľa chuti

rasca podľa chuti

soľ a korenie podľa chuti

Postup prípravy:

Celé paradajky zalejeme horúcou vodou a po popraskaní z nich odstránime šupku. Nakrájame ich na menšie kúsky, rovnako ako zeler a cibuľu na drobno, pretlačíme cesnak a zeleninovú zmes odložíme v miske na chvíľu nabok.

Ryžu si predvaríme do polotvrda a zmiešame ju s mletým mäsom. Pridáme koreniny, soľ, vňať a zeleninovú zmes a všetko spolu dôkladne premiešame. Zalejeme to polovicou vývaru a odložíme do chladničky na 20-30 minút.

Medzitým si uvaríme kapustu. Rozdeľte si ju na listy, tvrdú časť z listov odrežte. Dajte kapustné listy variť v osolenej vode do mäkka. Pripravte si pekáč a dno vyložte papierom na pečenie. Na dno naukladajte prvú vrstvu kapustných listov. Do nich dajte mäsovú zmes a keď je hotová celá jedna vrstva, polejte ju trochou zo zvyšného vývaru. Vrstvenie opakujte a na každú vrstvu mäsa dajte po lyžiciach trochu vývaru pre zachovanie šťavnatosti. Koláč dajte piecť do rúry predhriatej na 190 stupňov a pečte ho asi 50-60 minút. Po upečení posypte koláč tvrdým syrom, alebo si pripravte chutný dip, či domácu majonézu. Prajeme dobru chuť.

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

zdroj: sovkusom.ru

You Might Also Like