Najlepší recept na najjemnejší tvarohový koláč. Všetko zmiešate v jednej mise a upečiete!

Doprajte si lahodnú chuť jemného koláča, ktorý je v rúre behom pár minút. Nič pracne nešľaháme, nevrstvíme, nerozdeľujeme ani nenechávame tuhnúť. Jeho príprava je až smiešne jednoduchá. Všetko zmiešate v jednej mise a upečiete.

To ale jeho chuti neuberá ani v najmenšom. Budete si ho pochvaľovať v každom smere. Bleskurýchlu prípravu aj jemnú chuť tvarohu budete zbožňovať.

Ingrediencie

  • 500 g mäkkého tvarohu
  • 450 g kyslej smotany
  • 100 g masla
  • 8 vajec
  • 7 lyžíc hladkej múky
  • 7 lyžíc cukru kryštál
  • citrónovú kôru z 1 citróna
  • podľa chuti orechy, hrozienka atď.

na vrch

  • marhuľová marmeláda
  • práškový cukor

Postup prípravy

1) Rúru si predhrejeme na 180 stupňov. Plech si vysypeme múkou alebo vyložíme papierom na pečenie.

2) Tvaroh si zmiešame so smotanou, pridáme mäkké maslo, vajíčka, múku, cukor a citrónovú kôru. Dôkladne si vymiešame cesto.

3) Cesto prelejeme na plech a párkrát plechom buchneme o linku. Zbavíme sa tak nežiaducich vzduchových bubliniek.

4) Pečieme na 180 stupňov 25-30 minút.

5) Keď koláč vytiahnete z rúry, nedeste sa toho, že klesne. Je to v poriadku.

 

Zdieľajte tento báječný recept na najjemnejší tvarohový koláč aj s vašimi priateľmi! Určite si na ňom tiež pochutnajú!

You Might Also Like