Najlepší pudingový koláč ku káve: Neprekonateľná piškóta s krémom, ktorý sa pečie priamo v ceste!

Tento koláčik je naozaj výborný a jednoduchý, pudingový krém sa pečie priamo v ceste.

Potrebujeme:

Cesto:

30 dkg jemnej múky
5 vajec
17 dkg kr. cukru
1 dl oleja
1 dl vody
1 prášok do pečiva
2 lyžice kakaový prášok (nesladený)

Krém:

8 dl mlieka
2 bal. vanilkový puding
6 lyžíc kr. cukru

Vrch:

3 dl smotana na šľahanie

Posypanie:

kakaový prášok (nesladený)

Postup:

Pomocou šľahača sa celé vajcia najprv vyšľaháme s cukrom do peny, potom pridáme vodu a olej. Nakoniec primiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva tak, aby nám vzniklo jednotné cesto.

Puding uvaríme ako zvyčajne.

Na plech vyložený papierom nalejeme polovicu cesta. Zvyšok cesta zmiešame s kakaovým práškom a nalejme na svetlé cesto (môžeme naliať cik-cak). Ešte horúci puding rovnomerne nalejeme na surové cesto (vyhladené) a pečieme pri teplote 170 stupňov v predhriatej rúre asi 25-30 minút.

Smotanu vyšľaháme ako zvyčajne a navrstvíme na vychladnutý korpus a posypeme kakaovým práškom.

Pred podávaním nakrájame na kocky.

Želáme vám dobrú chuť!

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like