Najlepší orechový múčnik s ľahkou chuťou! Nikdy nezostanete len u jedného kúsku! Neodolateľný!

Múčnikov existuje nepreberné množstvo. Milióny sladkých chutí. Až je väčšinou ťažké vybrať si, na čo presne máte chuť. Ak milujete orechy a ľahký, skladaný piškót s pudingom, potom po prečítaní dnešného receptu už vždy budete dobre vedieť, na čo máte chuť. Múčnik je neodolateľný.

Prípravu zvládne každý začiatočník. Nezaberie Vám takmer žiadny čas. Tento múčnik má však jedno veľké mínus . Nikdy nezostanete u jedného kúsku.

CESTO

  • 12 vajec
  • 16 lyžíc cukru kryštál
  • 12 lyžíc polohrubej múky
  • 6 lyžíc nasekaných, alebo mletých, vlašských orechov
  • 4 lyžice perlivej vody
  • štipka soli
  • 2 lyžice kakaa
  • 1 prášok do pečiva

NÁPLŇ

  • 500 ml mlieka
  • 1 vrecúško vanilkového pudingu
  • 6 lyžíc cukru kryštál
  • 2 vanilkové cukry
  • 300 g masla
  • 150 g nasekaných vlašských orechov
  • 50 g čokolády

POSTUP

  1. Najskôr si pripravíme najspodnejší korpus. Z 6 bielkov, štipky soli a 8 lyžíc cukru si vymiešame tuhý sneh. Opatrne pridáme 6 lyžíc múky, prášok do pečiva a 6 lyžíc orechov. Plech si vyložíme papierom na pečenie a vylejeme naň toto bielkové cesto. Pečieme na 180 stupňov približne 30 minút.
  2. Pripravíme si druhý plát korpusu. Opäť vymiešame tuhý sneh zo 6 bielkov a 8 lyžíc cukru. Potom pridáme sódu, 6 lyžíc múky a kakao. Ako posledný krok pridáme 6 žĺtkov. Opäť si vyložíme plech papierom na pečenie, vylejeme naň cesto a pečieme na 180 stupňov približne 25-30 minút.
  3. Teraz si pripravíme krém. Uvarte 400 ml mlieka spolu s cukrom a vanilkovým cukrom. V miske zmiešajte vanilkový pudingový prášok so zvyšnými 6 žĺtky a 100 ml mlieka. Túto zmes vlejte do vriaceho mlieka a varte ďalej do zhustnutia. Potom odstavte. Utrite si maslo s orechmi a vmiešajte do studeného pudingu.

Zdieľajte tento super  recept na najlepší orechový múčnik aj s vašimi priateľmi! Určite si na ňom tiež pochutnajú!

zdroj:  bidista.com

You Might Also Like