Najlepší orechový krémeš od mojej babky z Maďarska: Ochutnala som ho pred rokmi a zatiaľ ho žiaden iný zákusok neprekonal!

Budeme potrebovať:

Na cesto

8dkg kryštálového cukru

10dkg mletých vlašských orechov

10dkg rozdrvených piškót

5 bielkov

2 žĺtky

1ČL prášku do pečiva

1 PL slnečnicového oleja

Na krém

3 žĺtky

1 balíček vanilkového pudingu

5 PL kryštálového cukru

6 dl mlieka

10g masla

100ml práškového cukru

300ml šľahačkovej smotany

Postup prípravy:

Najprv si pripravíme krém. V 4 dl mlieka si uvaríme puding s cukrom. V miske si vyšľaháme žĺtky s práškovým cukrom do peny, pridáme puding a za stáleho miešania pomaly prilievame aj zostávajúce mlieko. Prenesieme opäť na oheň a miešame pokým zmes celkom nezhustne. Potom odstavíme a necháme vychladnúť.

Maslo a práškový cukor vyšľaháme do peny a pridáme k ochladenému pudingu. Vyšľaháme si hustú šľahačku a necháme ju zachladiť do chladničky.

Teraz si pripravíme cesto. Bielka vyšľaháme s cukrom do tvrdej peny. V inej miske si zmiešame žĺtky a olej. Pridáme orechy, piškóty a prášok do pečiva a dobre premiešame. Potom pridáme aj bielka a premiešame už len varechou.

Pekáč s veľkosťou približne 40×30 cm si vystelieme papierom na pečenie a vylejeme doň cesto. Dáme piecť na 8-10 minút do rúry predhriatej na 170 stupňov a potom necháme vychladnúť.

Po vybratí z plechu si cesto prerežeme na polovicu, aby nám vznikli dve menšie časti. Na jednu časť cesta nanesieme krém a prikryjeme ho druhou časťou cesta. Navrch dáme šľahačku, ktorú ozdobíme čokoládovými hoblinami. Prajeme dobrú chuť!

 

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like