Najlepší hrnčekový závin z kyslej smotany: BEZ KYSNUTIA, rýchlo pripravený a zjedený ešte rýchlejšie!

Nezameniteľný hrnčekový závin z kyslej smotany. Výborný!

Potrebujeme:

2 hrnčeky hladkej múky
10 dkg masla
1 vajíčko
4 lyžice (kopcovité) kyslej smotany
1 lyžička sódy na pečenie

Náplň:

15 dkg mak
Cukor a škorica na osladenie

Postup:

Všetky prísady na cesto zmiešame a vymiešame jednotné cesto. Podľa potreby pridáme smotanu alebo múku. Rozvaľkáme na obdĺžnik. Polovicu cesta potrieme medom a polovicu rozšľahaným vajcom. Navrstvíme náplň a zavinil. Potrieme zvyšným vajíčkom a dáme piecť. Pri teplote 180 stupňov pečieme 25 minút.

Želáme vám dobrú chuť!

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like