Najlepší domáci recept na chutnú omeletu: Čo robiť, aby bola nadýchanejšia? Použite malý trik

Pripravte si tie najfantastickejšie raňajky na svete. S omeletou budete sláviť úspech v celej rodine.

 

Ako v detstve

Červenkastá kôra a vzdušnosť sú dve hlavné charakteristiky, s ktorými je spojená omeleta, ktorá bola kedysi pripravená pre nás všetkých v materskej škole. A hoci tie časy sú navždy preč, môže byť pripravená bohatá omeleta na raňajky každý deň.

Ingrediencie

4 vajcia

150 ml mlieka

20 g smotanového masla

1 čaj. lyžička rastlinného oleja

0,5 čaj. lyžičky soli

Zdalo by sa, že sú to obyčajné ingrediencie. To je pravda, ale tajomstvo spočíva v inom: nešľahajte vajcia, ale len ich premiešajte. Potom pridajte mlieko a soľ, znova jednoducho premiešajte. Vezmite formu na zapekanie, vymastite ju rastlinným olejom, nalejte vymiešanú hmotu a vložte do trúby na 20 minút na 250 ° C. Všimnite si červenohnedú farbu – vyberte omeletu z rúry. Polejte ju roztaveným maslom.

 

So šunkou a syrom

Tiež sa nazýva „Calzone“. Vzhľad nie je úplne obyčajný, pretože tvar omelety sa podobá na cheburek. Mnoho ľudí ho miluje pre svoju šťavnatosť.

Ingrediencie

2 vajcia

2-3 pol. lyžice mlieka

1-2 pol. lyžice pšeničnej múky

75-100 g tvrdého syru

1 štipka soli

15 g rastlinného oleja

50-75 g šunky

Bylinky podľa chuti

Zohrejte mlieko. Rozbite vajcia a pridajte soľ. Postupne nasypte múku. Odložte hmotu na niekoľko minút. V tejto chvíli nakrájajte šunku na malé kocky a na strednom strúhadle nastrúhajte tvrdý syr. Vezmite si panvicu a zohrejte rastlinný olej. Jednoducho vylejte hmotu z vajec. Smažte omeletu na jednej strane a otočte ju. Posypte strúhaným syrom povrch. Na jednu stranu položte šunku. Teraz preložte vaječnú palacinku na polovicu. Smažte ju až do zlato hneda. Ozdobte hotové raňajky s jemne nakrájanými bylinkami.

 

So zemiakmi

Táto nezvyčajná kombinácia zložiek v omelete je v Španielsku veľmi milovaná. Pre zmenu ho môžete pripraviť vo svojej kuchyni.

Ingrediencie

4 zemiaky

4 vajcia

Olivový olej

1 cibuľa

Soľ podľa chuti

Očistite zemiaky od kože a nakrájajte ich na pásiky. Aby sa dobre vysušili, položte ich na papierový obrúsok. Očistite cibuľu a nakrájajte ju na tenké kolieska. Na panvici zohrejte olivový olej a položte naň zemiaky a cibuľu. Olej by mal byť zakrytý zeleninou. Zemiaky posoľte a smažte, kým nebudú hotové. Potom zlejte zvyšný olej.

Vyšľahajte vajcia. Pridajte zmes na zeleninu a všetko dôkladne premiešajte. Na poly hotovú omeletu vložte na panvicu a smažte. Smažte dovtedy, pokiaľ vaječná zmes nezhustne. Smažte na oboch stranách. Hotovo!

S krupicou

Táto originálna sladká omeleta s krupicou je veľmi obľúbená u detí. Avšak dospelí tiež nie sú výnimkou. A to je to, čo musíte variť.

Ingrediencie

2 vajcia

100 ml mlieka

1 pol. lyžica krupice

0,5 pol. lyžice cukru

25 g smotanového masla

Jednoducho miešajte vajcia. Nešľahajte ich. Pridajte cukor a potom prilejte mlieko a znovu premiešajte. Nasypte krupicu a vyšľahajte celú masu mixérom. Keď sa maslo roztaví na panvici, vylejte celú zmes omelety. Prikryte panvicu. Pripravujte raňajky 10 minút na strednom ohni. O tom, že je omeleta hotová, upozorní vás matný povrch.

So šunkou a rajčinami

Omeleta plná zeleniny? Ak sa vám táto myšlienka páči, potom táto možnosť je pre vás. Vďaka špeciálnemu spôsobu prípravy jedla je veľmi šťavnatá a chutná. Ale nebojte sa: v tomto prípade, „špeciálne“ neznamená „komplikované“.

Ingrediencie

4 vajcia

2 pol. lyžice mlieka

70-100 g šunky

1 rajčina

Soľ, korenie podľa chuti

1-2 pol. lyžice rastlinného oleja

Vyšľahajte vajíčka mixérom, pridajte korenie a soľ. Pokrájajte paradajky na kocky. Urobte to isté so šunkou. Vylejte asi 2/3 hmoty na vyhriatú panvicu. Pečieme, až kým sa horná vrstva neuvoľní. Vložte paradajky a šunku na vaječný plátok. Teraz zabaľte vaječnú palacinku do rolky priamo na panvici. Zasuňte rolku do stredu panvice. Jemne vylejte zvyšnú masu vajec. Počkajte 1 minútu. Keď je palacinka vypražená, olemujte ju ešte raz. Takže zabalíte hmotu hlbšie a zostane šťavnatá. Ak máte radi tvrdý syr, môžete ho pridať k plnke. Bude to ešte chutnejšie!

S morskými plodmi

Nie je to celkom obvyklé, alebo lepšie povedané, úplne nezvyčajné. A zložky na jej prípravu nie sú vždy k dispozícii. Ale výnimočne môžete variť a podávať také jedlo aspoň príležitostne.

Ingrediencie

2 vajcia

1 bulharská paprika

30-50 ml mlieka

50 g kalamárov

1-2 štipky soli

25 g očistených krevetiek

25 g mušlí

1 pol. lyžica rastlinného oleja

1 strúčik cesnaku

Petržlen podľa chuti

Rozmrazte hotové krevety. To isté urobte s mušľami. Nakrájajte kalamáre. Nakrájajte ošúpaný cesnak na tenké plátky. Očistite bulharskú papriku, nakrájajte na kocky. Keď sa rastlinný olej zohreje, smažte všetky morské plody spolu s cesnakom 2 minúty. Nebojte sa vyprážať na vysokej teplote. Teraz pridajte papriku do panvice a smažte ďalších 30 sekúnd. Všetko vysypte do misy.

Pomocou mixéra vyšľahajte vaječno mliečnu zmes a posoľte ju. Vylejte ju na horúcu panvicu. Smažte dovtedy, kým omeleta nebude hustá. Morské plody nasypeme na jednu polovicu a druhou prikryjeme. Vypnite panvicu a počkajte ešte niekoľko minút. Omeleta je pripravená. Ozdobte ju petržlenom!

So slanou uhorkou a klobásou

Veľmi pikantná a veľmi chutná omeleta vďaka skôr netradičnej, pre omeletu, zložke – solené uhorky. Ak sa vám páči nie celkom obvyklá kombinácia, smelo varte!

Ingrediencie

4 vajcia

1,5 pohára mlieka

2 solené uhorky

450 g klobásy

Koreniny podľa chuti

Bylinky

Zmiešajte mlieko, vajcia a soľ. Nakrájajte uhorky a klobásu na kocky. Do vaječnej hmoty pridajte nakrájané produkty a premiešajte. Jemne nakrájajte bylinky. Pridajte ich do masy spolu s vašimi obľúbenými koreninami. Znova premiešajte a vložte do panvice. Pečieme na oboch stranách, kým nie je hotová.

Chutná, svieža, jemná a topiaca sa v ústach – tak môžete opísať perfektnú omeletu. A nepochybujeme o tom, že tá, ktorú ste si často varili dodnes, je tiež veľmi dobrá. Ale vždy je lepšie! Experimentujte a vyberte si recepty, ktoré budú robiť ráno celej rodiny príjemné a chutné.

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

 

zdroj: sovkusom.ru

 

You Might Also Like