Najlepší domáci čokoládový krém pripravený behom chvíľky! Vynikajúca chuť, ktorej nikto neodolá!

Poznáte iste tiež tú situáciu. Siahnete po kúsku torty, ktorá vyzerá viac, ako lákavo. Lesklá, čokoládová poleva, čokoládové cesto a Vy sa strašne tešíte hlavne na ten čokoládový krém. Zahryznete a ste razom sklamaní. V puse Vám ostane iba dozvuk sladkého masla a po naozajstnej čokoládovej chuti nie je ani pamiatka. Ak sa hodláte vytiahnuť s krémom opravdivo čokoládovým a najchutnejším, nájdete ho v dnešnom recepte.

Príprava Vám zaberie len malú chvíľku a recept budete musieť rozdávať ďalej svojim priateľom. Krému totiž nikto neodolá.

INGREDIENCIE

  • 500 ml mlieka
  • 150 g kryštálového cukru
  • 50 g hladkej múky
  • 100 g kakaa
  • 60 g masla
  • 5 žĺtkov
  • Vanilkový cukor, alebo 2 lyžičky vanilkovej arómy

POSTUP

  1. Do ¾ mlieka dáme vanilkovú arómu, alebo vanilkový cukor. Zahrievame a pomaly privedieme k varu. Potom odstavte ihneď z plameňa a nechajte vychladnúť.
  2. V miske si potom vymiešame žĺtky s maslom. Potom k roztlačeným žĺtkom pridajte všetko, okrem zvyšnej ¼ kakaa. Pridáme tiež už uvarené mlieko s vanilkovým cukrom a všetko premiešame. Túto zmes postavíme znovu na plameň.
  3. Na miernom ohni zahrievajte a po chvíli do zmesi pridajte aj zvyšnú štvrtinu mlieka. Akonáhle dosiahnete varu, okamžite odstavte z plameňa. Nechajte poriadne vychladiť
  4. Ak nehodláte krém použiť ihneď, prikryte misu potravinárskou fóliou.

 

 

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

zdroj: kektes.com

 

 

You Might Also Like