Najlepší dierkovaný koláč s vôňou kávy: Šťavnatý piškót s fantastickým krémom, ktorý si zamiluje celá rodina!

Vynikajúci dezert s vôňou kávy a vynikajúcim krémom. Je naozaj fantastický.

Potrebujeme:

4 vajcia izbovej teploty

šálka ​​mlieka izbovej teploty – 200 ml

čajová lyžička rozpustnej kávy – 5 g

pol šálky oleja – 100 g

1 lyžička octu 5 g

1 lyžička vanilkového cukru 8 g

pol šálky hladkej múky – 188 g

3 polievkové lyžice kakaa – 60 g

3 čajové lyžičky prášku do pečiva -15 g

pol lyžičky sódy bikarbóny – 3 gramy

lyžička soli – 2 g

šálka k​r. cukru – 200 gramov

Čokoládová smotana:

šálka ​​kondenzovaného mlieka (osladeného) – 360 g

2 šálky mlieka – 400 ml

4 polievkové lyžice kakaa – 80 g

pohár mlieka 50 ml + 2 lyžice škrobu – 40 gramov

lyžica masla – 25 g

Postup:

V mlieku rozmiešame kávu, pridáme olej, ocot, vanilku a premiešame.

V samostatnej miske si zmiešame sypké prísady a potom obe hmoty zmiešame.

Vymiešame jednotné cesto, ktoré navrstvíme na menší plech – vymastený a vysypaný.

Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 25-30 minút – otestujeme špáradlom, každá rúra pečie inak.

Na krém si v hrnci zmiešame kondenzované mlieko s ostatnými prísadami a dáme variť – uvaríme krém konzistenciou podobný pudingu – do horúcej hmoty vmiešame maslo.

Do upečenej piškóty urobíme rúčkou od varešky otvory a nalejeme horúci krém.

Môžeme ozdobiť čokoládovým zdobením.

Želáme vám dobrú chuť!

zdroj: https://electropiknik.cz

You Might Also Like