Najjemnejší TVAROHOVÝ koláč pripravený už za 5 minút! Takto ho robievala moja babička…

Ingredience:

500 g mäkkého tvarohu
450 g zakysanej smotany
100 g masla
8 vajec
7 lyžíc hladkej múky
7 lyžíc cukru kryštál
Citrónovú kôru z 1 citróna
Podľa chuti orechy, hrozienka atď.

Na vrch:

Marhuľová marmeláda
Práškový cukor

POSTUP

1) Rúru si predhrejeme na 180 stupňov. Plech si vysypeme múkou alebo vyložíme papierom na pečenie.

2) Tvaroh si zmiešame so smotanou, pridáme mäkké maslo, vajíčka, múku, cukor a citrónovú kôru. Dôkladne si vymiešame cesto.

3) Cesto prelejeme na plech a párkrát plechom buchneme o linku. Zbavíme sa tak nežiaducich vzduchových bubliniek.

4) Pečieme na 180 stupňov 25-30 minút. Keď koláč vytiahnete z rúry, nedeste sa toho, že klesne. Je to v poriadku.

PRAJEME DOBRÚ CHUŤ!

You Might Also Like