Najjednoduchšie domáce (plnené) rohlíky

Ak ste doteraz nenazbierali odvahu na domáce pečivo, teraz prišiel ten správny čas. Najjednoduchšie rohlíky, ktoré zvládnete pripraviť aj na prvý pokus. Môžete ich tiež naplniť šunkou, syrom…

 

Budeme potrebovať:

600 g  – hladká múka
1 bal. – prášok do pečiva
1 lyžička – soľ
100 ml – olej
250 g – kyslá smotana
200 ml – teplé mlieko
1 bal. – sušené droždie
1 lyžica – kr. cukor
vajíčko na potretie
semienka na posypanie

Náplň:

šunka, syr a podobne

Postup:

1.

600 g múky zmiešame s celým balíčkom prášku do pečiva a lyžičkou soli.

2.

V druhej miske zmiešame olej s kyslou smotanou.

3.

V tretej miske ohrejeme 200 ml mlieka, pridáme lyžicu cukru a miešaním cukor rozpustíme, pridáme sušené droždie a necháme vzísť kvások. Keď máme pripravený kvások pridáme ho k oleju s kyslou smotanou a do tejto hmoty postupne pridávame múku zmiešanú s práškom do pečiva.

4.

Spracujeme hladké cesto, ktoré rozdelíme na 4 rovnaké častí a každú časť rozvaľkáme na kruh s hrúbkou cca 0,5 cm.

5.

Nakrájame na trojuholníky, ktoré môžete naplniť šunkou a strúhaným syrom (ak chcete čisté pečivo, plnku môžete vynechať) a rohlíky poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie.

6.

Necháme na plechu kysnúť cca pol hodinu, potrieme ich rozšľahaným vajíčkom a vrch posypeme semienkami.

7.

Pečieme ich vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov cca 10 – 15 minút (záleží na veľkosti rožkov).

 

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

Zdroj: Coolinarika

 

You Might Also Like