Najjednoduchší a najlepší karamelový krém pripravený za pár minút

Príprava krému je pre každého nočnou morou. Musí byť nadýchaný, hladký, sladký a chutný. Vyskúšajte pripraviť tento univerzálny krém z kondenzovaného mlieka a masla. Používa sa do rôznych zákuskov a ešte sa nestalo, aby sa niekomu nevydaril.

Tento univerzálny krém môžete použiť na plnenie trubičiek, je vhodný do medových rezov alebo do obyčajných koláčov.

 

Budeme potrebovať:

1 plechovka kondenzované mlieko (skaramelizované)
300g maslo

Postup:

1.

Ak ste kúpili obyčajné salko, musíte ho najprv uvariť. Preto odporúčam kúpiť už skaramelizované mlieko. Do hrnca nalejeme vodu a vložíme celú plechovku salka tak, aby bola ponorená vo vode. Necháme variť 3 hodiny (občas skontrolujeme, pridáme vodu a plechovku otočíme). Po uvarení necháme kondenzované mlieko úplne vychladnúť.

2.

Maslo necháme pri izbovej teplote (ak ste ho zabudli v chladničke, pomôžte si mikrovlnkou) zmäknúť a vyšľahajte ho mixérom do hladka. Šľahajte pri nízkych otáčkach a postupne pridávajte po lyžiciach kondenzované mlieko. Pri rýchlom šľahaní sa môže stať, že sa vám maslo so salkom zrazia a v kréme budú hrudky.

 

3.

Ušľahaný krém odložíme do chladničky na 30 minút a potom môžeme plniť.ň

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

 

Zdroj: Zhenskiy-sait

You Might Also Like