Najdokonalejší a najkrajší tortový korpus od Reny

„Musím sa vám pochváliť, krajší korpus na tortu som snáď nikdy nemala!“

 

Budeme potrebovať:

6 ks – vajcia
250 g – kr. cukor
6 lyžíc – olej
štipka – soľ
240 g – hladká múka

Postup:

1.

Bielka s cukrom vyšľaháme mixérom na maximum a to tak dlho, pokiaľ je naozaj veľmi tuhý. Zistíte to skúškou, že do neho namočíte špičku prsta a sneh vám pri otočení prsta ostane stáť hore a nepohne sa.

2.

Potom pridáte olej, žĺtok po žĺtku, stále pri tom mixujete – ale už nie na maximum a nakoniec už len metličkou ručne primiešate múku. Pokiaľ chcete korpus orechový dajte 180 g hladkej múky a 60 g mletých orechov.

3.

Ak chcete mať korpus taký dokonalý musíte dodržať postup do bodky, aby sa podaril 🙂

4.

„Piekla som pri teplote 180 stupňov cca 45 minút v okrúhlej forme s priemerom 24 cm. Po upečení som nechala 10 minút vychladnúť v pokoji a potom vyklopila. Formu som poutierala olejom a vysypala polohrubou múkou. Je krásne nadýchaný a mäkučký.

 

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

zdroj: Pečení všho druhu ORIGINAL

You Might Also Like