Najčokoládovejšia torta na svete, len z 3 ingrediencií…

Ak máte radi čokoládu, tento dezert si určite zamilujete, pretože celá torta je v podstate len našľahaná čokoláda v troch rôznych vrstvách. 🙂 Ale pozor: Torta je VEĽMI intenzívna a podľa typu použitej čokolády môže byť aj veľmi sladká. Preto si dajte pri výbere čokolády záležať.

 

Ingrediencie na 12 porcií

Na korpus

  • 7 vajec izbovej teploty
  • 450 g 52% – 90% čokolády

Na krém

  • 350 g 52% – 90% čokolády
  • 250 ml teplej vody

ďalej potrebujete

  • diel ľadu
  • Diel studenej vody

O čokoláde

  1. Pokiaľ chcete tortu viac horkú, použite vysokopercentnú (70 – 80%) čokoládu.
  2. Nám najviac chutí torta z obyčajnej čokolády na varenie (52%), ktorá je akurát sladká, akurát horká a má plnú čokoládovú chuť.
  3. Ak ale nie ste príliš na sladké, odporúčame upiecť korpus z čokolády na varenie a krém pripraviť z vysokopercentnej (80+%) čokolády.

 

Postup

Celkový čas prípravy: 60 min

Vajcia si vyberte z chladničky, aby sa stihli trochu ohriať, potom oddeľte bielky do väčšej misy a žĺtky do menšej misky.

Bielky vyšľahajte na sneh, kým nevytvorí po vybratí šľahača jemné špičky.

Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli, alebo v mikrovlnnej rúre – čokoládu v mikrovlnke ohrievajte na plný výkon po dobu 30 sekúnd, potom premiešajte a znova ohrejte. Pre toto množstvo čokolády budete čokoládu ohrievať 2 až 3x.

Do čokolády postupne primiešajte žĺtky a následne aj postupne primiešajte aj sneh z bielkov. Sneh miešajte krúživými pohybmi, takzvane ho prekladajte, aby ste zbytočne neprišli o bublinky a cesto zostalo nadýchané.

Cesto nalejte do formy s priemerom 25 cm a dajte piecť na 170 ° C počas 15 – 30 minút. (Hŕstka našich čitateľov však korpus musela piecť až 30 minút. Nevieme, čím je to spôsobené, ale majte to prosím na pamäti. Po 15 minútach teda skontrolujte korpus špajdľou a pokiaľ bude nedopečený, pečte ďalších 15 minút.) Po upečení nechajte úplne vychladnúť a potom vrch korpusu (asi 2 cm) rozdrobte a nasypte do misy. Toto drobenie použijete ako finálnu vrstvu torty.

Do väčšej misy nasypte diel kociek ľadu (odporúčame cca pol litra) a diel studenej vody. Do druhej misy dajte 350 g kúskov čokolády na varenie, 250 ml horúcej vody a premiešajte, kým sa čokoláda úplne nerozpustí. Misu s čokoládou dajte do misy s vodou a ľadom a v tomto ľadovpm kúpeli čokoládu šľahajte cca 2 minúty, kým nezhustne v čokoládový krém. Pokúste sa krém neprešľahať, inak vďaka vplyvu chladu príliš stuhne a horšie sa s ním pracuje.

Krém natrite na korpus, uhlaďte a nakoniec nasypte omrvinky korpusu. Omrvinky iba jemne stlačte dlaňou do krému, aby sa príliš nesypali a môžete tortu vybrať z formy.

You Might Also Like