Najchutnejšie rezne na cesnaku: Recept na výborné rezne, ktoré sú ešte lepšie ako klasika v trojobale!

Marinádu na ne môžete pokojne použiť aj na grilované pochúťky alebo na prípravu pečeného alebo duseného mäsa. Recept mám od tety Evky z Liptova.

 

Ingrediencie:

  • 1 kg bravčového mäsa nakrájaného na plátky
  • 4-5 cesnakových strúčikov (alebo cesnakovú pastu – ak ju máte, mäso nie je potreba ani soliť)
  • 1 menšiu cibuľu nakrájanú nadrobno
  • 2 lyžice sladkej papriky
  • mlieko
  • Hladká múka – na posypanie i obalenie
  • olej

Postup:

Prvý deň:

Mäso zľahka naklepeme a nasolíme. Potom dobre potrieme prelisovaným cesnakom s oboch strán, posypeme paprikou, hladkou múkou (tiež použijeme asi 2 lyžice) a zalejeme mliekom.

Pridáme aj nakrájanú cibuľu, premiešame a vložíme do chladničky na noc marinovať.

Druhý deň:

Mäso jednoducho obalíte v hladkej múke a usmažíte na oleji, alebo jednoducho pripravíte na prírodno.

Výborný tip je tiež osmažiť si sprudka rezne na panvici a potom spolu s marinádou zapiecť v rúre.

Vďaka marináde budú fantasticky chutné, či už ich pripravíte akokoľvek!

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like