Najchutnejšie rezne na cesnaku: Recept na výborné rezne, ktoré sú ešte lepšie ako klasika v trojobale!

Marinádu na ne môžete pokojne použiť aj na grilované pochúťky alebo na prípravu pečeného alebo duseného mäsa. Recept mám od tety Evky z Liptova.

ingrediencie:

  • 1 kg bravčového mäsa nakrájaného na plátky
  • 4-5 cesnakových strúčikov (alebo cesnakovú pastu – ak ju máte, mäso nie je potreba ani soliť)
  • 1 menšiu cibuľu nakrájanú nadrobno
  • 2 lyžice sladkej papriky
  • mlieko
  • Hladká múka – na posypanie i obalenie
  • olej

Postup:

Prvý deň:

Mäso zľahka naklepeme a nasolíme. Potom dobre potrieme prelisovaným cesnakom z oboch strán, posypeme paprikou, hladkou múkou (tiež použijeme asi 2 lyžice) a zalejeme mliekom.

Pridáme aj nakrájanú cibuľu, premiešame a vložíme do chladničky na noc marinovať.

Druhý deň:

mäso jednoducho obalíte v hladkej múke a usmažíte na oleji, alebo jednoducho pripravíte na prírodno.

Výborný tip je tiež osmažiť si sprudka rezne na panvici a potom spolu s marinádou zapiecť v rúre.

Vďaka marináde budú fantasticky chutné, či už je pripravíte akokoľvek!

 

Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

You Might Also Like