Najchutnejší zákusok s kyslou smotanou

POTREBNÉ PRÍSADY:

CESTO:
1 balíček prášku do pečiva
100 g krupicového cukru
100 ml vody
200 ml oleja
2 lyžice kakaa
3 vajcia
150g hladkej múky

KRÉM:
cukor, rum,
2 kelímky kyslej smotany
2 kelímky nátierkového masla
1 – 2 tégliky smotany na šľahanie

Na ozdobu: 2 balíčky horkej čokolády

 

POSTUP PRÍPRAVY:

Vajcia rozklepneme a oddelíme žĺtky od bielka. Cukor, múku, kakao, prášok do pečiva, olej, vodu a žĺtky dôkladne zamiešame. Z bielka ušľaháme tuhý sneh, ktorý zľahka zapracujeme do základu cesta. Cesto nalejeme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme v stredne vyhriatej rúre.

Upečený korpus necháme vychladiť. Kyslú smotanu s nátierkovým maslom ľahko vyšľaháme . Podľa chuti pridáme cukor, rum. Jednu až dve smotany ušľaháme s vanilkovým cukrom a opatrne vmiešame do krému. Krém natrieme na vychladnutý korpus a posypeme nastrúhanou horkou čokoládou. Zákusok  dáme do chladničky vychladiť.

You Might Also Like