Najchutnejší recept z karfiolu! Manžel a moje deti chceli okamžite pridať

Prinášame vám skvelý recept, ktorý nasýti vás aj celú rodinu. Aj keď možno nie ste veľkým fanúšikom karfiolu, v tejto podobe ho určite zaradíte medzi svoje obľúbené pokrmy. Už pri jeho príprave sa budú okolo vás pohybovať rodinní príslušníci a čakať, kedy sa do toho pustia.

Ingrediencie

  • 1 stredný karfiol
  • 3/4 šálky polohrubej múky
  • 1/2 šálky piva
  • 1 veľké vajce
  • Soľ
  • Korenie
  • Rastlinný olej

Postup

  1. Vyberte si hlavičku karfiolu, ktorá má jednotnú farbu (žltkastá, sneho-biela, jemne zelená bez tmavých škvŕn).

  1. Vyšľahajte si múku, pivo a vajce. Osoľte a okoreňte podľa chuti. Vďaka pivu bude výsledok zlatistý a chrumkavý.

  1. Karfiol si rozdeľte na ružičky (väčšinou si vyberám väčšie kúsky, sú šťavnatejšie).

  1. Priveďte si vodu k varu, osoľte ju a pridajte karfiol. Varte asi 5-7 minút. Je dôležité, aby ste to neprehnali, pretože sa z karfiolu môže veľmi rýchlo stať kaša a to by sme nechceli.

  1. Hotový karfiol vložte do sitka a nechajte odkvapkať. Kým sa bude chladiť, nahrejte si panvicu. Nalejte do nej olej asi s 1 cm hĺbkou a ružičky si obaľte v cestičku.

  1. Kúsky vyprážajte zo všetkých strán dozlatista.

  1. Hotový karfiol poukladajte na papierové obrúsky, aby sa zbavili prebytočného oleja.

  1. Želáme vám dobrú chuť!

Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

You Might Also Like