Nadýchané pusinky z odpaľovaného cesta s vanilkovým a smotanovým krémom

Krásny dezert, ktorý je plný krému a s krehkým odpalovaným cestom je proste dokonalý. Najviac sa podobá klasickému venčeku, avšak tu je náplne približne dvakrát toľko.🙂

  • Čas prípravy: 1 h 15 minút + čas na chladenie
  • Porcie: 12 kusov

Ingrediencie

cesto

  • 1 hrnček vody
  • 110 g masla
  • 1 hrnček hladkej múky
  • 4 veľké vajcia

pudingový krém

  • ¾ hrnčeka cukru
  • ⅓ hrnčeka hladkej múky
  • ½ lyžičky soli
  • 2 hrnčeky mlieka, vlažnej
  • 4 žĺtky, rozšľahané
  • 2 lyžičky vanilkového extraktu

smotanový krém

  • 470 ml smotany na šľahanie
  • krupicový cukor podľa chuti
  • vanilkový extrakt podľa chuti
  • práškový cukor

Postup

cesto

  1. Predhrejte rúru na 200 ° C. Mufinový plech štedro vymažte maslom.
  2. V kastróliku priveďte do varu vodu s maslom. Potom prisypte múku a dobre miešajte, kým cesto nevytvorí guľu. Zložte z platne.
  3. Vmiešajte vajcia pomocou vidličky či ručného šľahača do hladka vymiešajte.
  4. Pomocou lyžice rozdeľte cesto do 12 mufinových jamiek na plechu.
  5. Pečte približne 25 až 35 minút alebo do zlatista. Potom vypnite rúru a nechajte ešte minútku vnútri. Vyberte plech z rúry ku chladnutiu.

pudingový krém

  1. Žltky rozšľahajte do peny v menšej miske.
  2. Do rajnice vložte cukor, múku a soľ. Prilejte mlieko a varte nad miernym ohňom za stáleho miešania. Akonáhle zmes začne bublať, varte ešte minútu za stáleho miešania a potom odstavte.
  3. Približne polovicu zmesi vmiešajte do žĺtkov. Premiešajte a vraťte túto zmes späť do rajnice a opäť na platňu.
  4. Varte, kým zmes nezačne opäť bublať a potom odstavte. Vmiešajte vanilku a potom dajte bokom vychladnúť.

smotanový krém

  1. Vyšľahajte smotanu do tuha s cukrom a vanilkou podľa chuti.
  2. Do misy vsypte práškový cukor a obaľte v ňom všetky upečené pusinky.
  3. Vršky pusiniek zrežte ostrým nožom a čiastočne vydlabte vnútro, aby bolo miesto na krémy.
  4. Vnútrajšok pusinek naplňte najskôr pudingovým krémom a potom smotanovým.
  5. Vršky dezertu vráťte na miesto a hotové zákusky vložte do chladničky aspoň na 4 hodiny.

Pokiaľ chcete zákusky pripraviť dopredu

  1. Pusinky vydržia v chladničke v poriadku cez noc, nezakrývajte ich.
  2. Pokiaľ chcete zákusky kamkoľvek preniesť, vložte ich späť do mufinovej formy, budú sa dobre prenášať.

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like