Nadýchané buchty bez kysnutia zvládne každý – a zapráši sa po nich! Skúste inováciu klasického receptu a pochutnajte si napríklad už zajtra. Až ich upečiete, budete o to žiadaná znova a znova.

Niekedy jednoducho nie je čas tráviť hodiny prípravou chutných kysnutých buchiet. Každá gazdinka má občas naponáhlo, a tak nie je čas na to, aby zarobila cesto na buchty. Nie je hriech občas si trochu vypomôcť receptom, ktorý je rýchlejší ako jeho tradičné varianta. Navyše, keď je rovnako tak chutný alebo dokonca chutnejší. Akonáhle ich raz vyskúšate, zaručujeme vám, že si recept uložíte a budete ich pripravovať pravidelne. Buchty sú mäkučké a vláčne.

Čo budeme potrebovať?

Tento recept gazdinky jednoducho milujú nielen pre jeho rýchlosť, ale aj pre dostupnosť ingrediencií. Väčšinu týchto potravín už totiž majú doma. Tu je to, čo budete potrebovať na 22 malých buchtičiek (záleží samozrejme na tom, aké veľké buchty urobíte):

  • 85 g masla alebo tuku
  • 300 g polohrubej múky
  • 1 balenie vanilkového cukru
  • 2 lyžice práškového cukru
  • 100 ml smotany
  • ½ lyžičky citrónovej kôry
  • 1 ks vajce
  • 1 balenie prášku do pečiva
  • náplň podľa vlastnej chuti (lekvár, tvaroh s hrozienkami či nutella)

Príprava cesta:

Maslo nakrájajte na drobné kúsky alebo ho rozdrobte či nastrúhajte do veľkej misy. Pridajte múku zmiešanú s práškom do pečiva a oba cukry. Nakoniec pridajte ešte vajce a smotanu. Všetky ingrediencie spoločne prepracujte. Malo by vám vzniknúť naozaj jemné cestíčko bez hrudiek. Snažte sa vypracovať cesto bez hrudiek, dokonale hladké a lesklé.

Tvorenie buchtičiek

Ďalším krokom je výroba jednotlivých malých buchtičiek. Tie tvoríme tak, že rukami odoberáme kúsky cesta a vytvárame z nich placky. Doprostred každej buchty vložte vybranú náplň a zabaľte ju tak, aby vám nevytiekla. Každú z buchtičiek skladáme na plech vyložený papierom na pečenie a potrieme roztlačeným žĺtkom. Pečieme asi len 20 minút pri 175 ° C. Po vychladení buchty pocukrujeme a podávame.

You Might Also Like