Nádherný čokoládový koláč Bounty s dvomi druhmi čokolády

Raz za čas je vyložene nutné si dopriať niečo hriešneho a sladkého :). Teda ak na vás lezie trošku tej jarnej depky alebo vás len chytila chuť na sladké, odporúča sa vyskúšať túto kokosovú tortu, ktorá nevyžaduje žiadne zvláštne kuchárske zručnosti a napriek tomu je naozaj krásna a vynikajúca.🙂

  • Čas prípravy: 1 h + čas na chladenie
  • Porcie: 8 – 10

Ingrediencie

korpus

  • 300 g čokoládových sušienok, môžu byť aj s náplňou
  • 50 g rozpustenej mliečnej čokolády
  • 50 g rozpusteného masla

kokosová náplň

  • 100 g bielej čokolády, nasekanej
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 50 g masla
  • 150 g strúhaného kokosu
  • 30 g práškového cukru
  • 1 lyžica rumu (voliteľné)

Poleva

  • 175 g mliečnej čokolády, nasekanej na kúsky
  • 110 ml smotany na šľahanie
  • 20 g masla

Postup

  1. Sušienky, čokoládu aj maslo vložte do food procesora alebo mixéra a rozmixujte v hladkú zmes.
  2. Formu s priemerom 25 cm ľahko vymažte maslom a na jej dno a boky natlačte zmes. Vložte ju do chladničky chladiť.
  3. Medzitým si prosím pripravte náplň. V kastróliku priveďte smotanu k jemnému varu, potom odstavte a pridajte nasekanú čokoládu. Nechajte chvíľu stáť a potom rozmiešajte dohladka.
  4. Prisypte kokos, cukor a prilejte rum, ak chcete. Zmes dobre premiešajte a vložte do chladničky a nechajte stuhnúť tak, aby sa dala natrieť na korpus.
  5. Na polevu zmiešajte v kastróliku smotanu s maslom a priveďte k varu. Zložte z platne a pridajte čokoládu a nechajte chvíľu stáť.
  6. Polevu rozmiešajte do hladka a vylejte ju na kokosovú náplň. Celý dezert vložte do chladničky k zatuhnutiu.
  7. Koláč môžete ešte ozdobiť strúhaným kokosom alebo kokosom obaleným v čokoláde.

 

zdroj :http://www.mojewypieki.com/przepis/tarta-bounty

You Might Also Like