Na túto dobrotu potrebujete len 5 lyžíc maku, čokoládu a kúsok kokosu! Celá rodinka ma nosila na rukách

Makovým zákuskom odolá len málokto a keď do cesta pridáme aj kokos, dostaneme naozaj zvláštný a fantastický zákusok. Dokonalosť tomuto zákusku dodáva lahodný krém a čokoládová poleva.

Prísady na cesto:

  • 6 bielkov
  • 3 PL strúhaného kokosu
  • 5 lyžíc pomletého maku
  • 3 PL cukru
  • vanilková aróma
  • 10 PL polohrubej múky
  • 15g prášku do pečiva
  • 5 PL mlieka

Prisady na krém:

  • 4 žĺtka
  • vanilková aróma
  • 1 bal. vanilkového pudingu
  • 500ml mlieka
  • 6 PL cukru
  • 250g masla

Prisady na polevu:

  • 100g čokolády na varenie
  • 1 lyžička oleja

Postup:

Cesto: Vo väčšej miske si vyšľaháme z bielkov tuhý sneh, pridáme cukor, pomali primiešame mak, kokos, vanilkovú arómu, múku s práškom do pečiva a nakoniec pridáme mlieko. Opatrne premiešame a vylejeme na plech vyložený pečiacim papierom s rozmermi 24x30cm, pečieme 20 minút pri teplote 190°C. Po upečení necháme vychladnúť a rozrežeme na 3 rovnaké časti.

Pripravíme si krém. Žĺtky vymiešame s cukrom na hladkú hmotu, pridáme vanilkový puding, arómu a mlieko. Za stálého miešania na miernom ohni uvaríme hustý puding. Po vychladnutí pridáme na kocky nakrájané maslo a vyšľaháme na penu. Rozdelíme si krém na dve časti.

Pripravíme si polevu: Nalámanú čokoládu zohrejeme nad parou, pridáme olej a dôkladne premiešame.

Môžeme začať napĺňať zákusok. Na tácku položíme jeden plát a natrieme naň jednu časť krému, prekryjeme druhým plátom a natrieme zvyšný krém, položíme posledný plát cesta. Trošku postláčajme zákusok aby sa spojil a polejeme polevou. Do cesta môžete pridať aj hrozienka alebo sušené ovocie. Dobrú chuť.

 

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like