Na tejto dobrote si pochutná naozaj každý: Skvelá ZEMIAKOVÁ BUCHTA, ktorá je oveľa lepšia ako zemiakové placky!

Zdieľať článok na

Už sme úplne zabudli na klasické zemiakové placky a robíme si len tieto buchty.

O recept som poprosila svoju svokru a nemôžem si ho vynachváliť. Tak sa o neho podelím aj s vami.

Základné suroviny:

zemiaky – 6-7 ks
tvrdý syr – 70 gramov
vajcia – 1 ks
cibuľa – 1 ks
strúhanka
maslo – 20 gramov
rastlinný olej na vyprážanie
soľ – podľa chuti

Príprava:

Umyte zemiaky, ošúpte, uvarte v ľahko osolenej vode, zlejte vodu a nechajte vychladnúť.

Studené zemiaky zomeľte v mlynčeku na mäso.

Syr nastrúhajte nahrubo, umyte cibuľu a ošúpte ju, narežte ju nadrobno.

Ušľahajte vajcia, pridajte do zemiakov, rovnako tak i syr, cibuľu a všetko premiešajte.

Zo zemiakového cesta urobte bochníky, obaľte ich v strúhanke a mriežkou do nich urobte ryhy.

Panvicu dajte na malý plameň, nalejte rastlinný olej, rozohrejte, pridajte maslo. Pokladajte bochníky a smažte ich do zlatista z oboch strán.

To je všetko, pochutnajte si na tejto dobrôtke!

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.


Zdieľať článok na

You Might Also Like