Na stôl som položila kus papiera na pečenie, rozotrela naň mleté mäso, pokryla syrom, pripravila tak skvelú pochúťku!

Dnes vám prinášáme jednoduchý recept, ktorý skvele vyzerá a jednoducho nikdy ho nebude dosť. Namiesto baklažánu môžete pridať cukety. Studené chutí tiež a podávať ho môžete aj ako predjedlo.

 

Prísady:

  • 550 g mletého mäsa
  • 50 g namočeného chleba alebo 50 g strúhanky
  • 150 g syra
  • 80 g parmezánu
  • 2 vajíčka
  • 3 baklažány
  • petržlenová vňať
  • soľ
  • korenie

 

Príprava:

Mäso, parmezán, vajíčka a namočený chlieb vložíme do misky, ochutíme a premiešame.

Baklažán umyjeme, očistíme a nakrájáme na dlhé pásiky.

Nakrájaný baklažán opražíme z oboch strán na panvici a necháme vychladnúť. Po vychladnutí ich poukladáme na pečiaci papier a pokryjeme ich mletým mäsom.

Na vrch položíme na plátky nakrájaný syr a pomocou pečiaceho papiera zrolujeme.

Položíme na pekáč a pečieme v rúre na 180°C asi 30 min.

Dobrú chuť!

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

 

You Might Also Like