Myslíte si, že ponárať kuracie prsia do vajcia a múky je to najlepšie? TENTO nový nápad je geniálny

Kuracie rezne patria k tým druhom jedál, ktoré je jednoducho nemožné prestať milovať. Jemné kuracie mäso v korení a zlatom obale – ideálne pre všetky príležitosti. Zvykli sme si na vyprážanie rezňov na panvici, ktoré predtým namočíme do vajec a potom múky.

Dá sa to však aj inak. Povieme vám, ako si upiecť kuracie rezne bez toho, aby ste k tomu potrebovali múku a vajcia. Toto jedlo je darom pre tých, ktorí dávajú prednosť šťavnatému mäsu a neradi si umývajú ruky od prilepenej strúhanky.

Potrebujete

  • 4 ks kuracích pŕs
  • 30 g horčice
  • 50 g majonézy
  • 40 g medu
  • 3-4 strúčiky cesnaku
  • Soľ
  • Červená mletá paprika
  • 30 ml slnečnicového oleja

Postup

  1. Na prípravu marinády si zmiešajte horčicu, slnečnicový olej, prelisovaný cesnak, tekutý med a majonézu. Pridajte soľ a korenie podľa chuti. Skvele sa k tomu hodí aj červená mletá paprika alebo trochu čili. Všetko dobre premiešajte.

Mäso opláchnite pod vodou, osušte papierovou utierkou a narežte na tenké plátky.

Prikryte ho napr. sáčkom a dôkladne vyklepte. Kúsky mäsa následne vložte do hlbokej nádoby, zalejte ich marinádou a nechajte postáť na 1-2 hodiny.

Marinované mäso poukladajte na plech vystlatým papierom na pečenie, nalejte na neho zvyšnú marinádu a vložte plech do rúry vyhriatej na 180 stupňov. Nechajte piecť 40 minút.

Gratulujeme, šťavnaté kuracie rezne sú hotové! Odporúčame vám podávať ich s obľúbenou omáčkou a zeleninovým šalátom. Takáto chutná večera osloví všetkých členov vašej rodiny.

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like