Mrazené zemiaky sú skvelou prílohou ku všetkým druhom mäsa! Spravte si ich ešte dnes

Možno nie každý vie, ale mrazené zemiaky sú oveľa chutnejšie po pečení ako pri bežnom varení.

Ingrediencie:


8 zemiakov
50 ml slnečnicového oleja
Soľ a korenie podľa chuti

Postup:


1) Umyte zemiaky a očistite ich. Varte v mierne nasolenej vriacej vode po dobu 5-7 minút.

2) Vylejte vodu, nechajte ju vychladnúť a narežte do nich nie príliš hlbokú mriežku. Vložte do chladničky na 1 hodinu.

3) Vložte ho do predhriatej rúry na 180 stupňov a pečte 40 minút. Príležitostne ich otáčajte rovnomerne.

4) Hotové zemiaky osoľte a pridajte nakrájaný cesnak s provensálskymi bylinkami.

5) Pravdepodobne sa zaujímate, prečo sa zemiaky musia uvariť. Faktom je, že varený škrob sa nerozpadá a tak budú zemiaky sladké.

Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

You Might Also Like