Mramorový stracciatella zákusok. Jeho chuť je naozaj neskutočná

Na prípravu cesta budeme potrebovať:

220 ml oleja,
50 ml mlieka,
2 ČL vanilkového extraktu,
3 vajíčka,
200 g hladkej múky,
100 g hnedého cukru,
2 ČL prášku do pečiva,
2 PL kakaa,
nastrúhaná citrónová kôra.

Na prípravu krému budeme potrebovať:

400 ml mlieka,
2 PL hnedého cukru,1 balíček vanilkového cukru,
1 balíček vanilkového pudingu,
2 PL kukuričného škrobu,
1 vajíčko,
2 ČL vanilkového extraktu,
100 ml smotany na šľahanie,
50 g horkej čokolády.

Ďalej budeme potrebovať:

70 ml mlieka,
1 PL rumu,
4-5 PL nutelly,
100 g horkej čokolády,
200 ml smotany na šľahanie.

 

POSTUP:

 Krok 1  
Do misky si dáme všetky tekuté suroviny – nalejeme olej, mlieko, vanilkový extrakt a vajíčka. Dôkladne zmiešame a vyšľaháme. V druhej miske si zmiešame sypké suroviny, t. j. múku, hnedý cukor, prášok do pečiva a citrónovú kôru – všetko spolu premiešame. Tekuté ingrediencie postupne pridávame do sypkých a miešame. Keď dostaneme krémovú hmotu, rozdelíme si ju na 2 časti v pomere 1:2. Do menšej časti si prisypeme kakao a premiešame.

 Krok 2  
Pripravíme si formu na pečenie, ktorú vymastíme tukom a vysypeme múkou alebo vystelieme papierom na pečenie. Najskôr nalejeme kakaovú hmotu a na ňu navrstvíme (opatrne) bielu hmotu. Pomocou špáradla si urobíme mramorový efekt a dáme piecť na 170 stupňov cca 30 minút.

 Krok 3  
Keď máme koláč upečený, vyberieme ho z trúby ale nevyberáme ho z formy. V šálke si rozrobíme mlieko s rumom a nutellou. Touto zmesou polejeme celý korpus a necháme vychladiť (môžeme vložiť aj do chladničky na malú chvíľku).

 Krok 4  
Pripravíme si krém. V mlieku si roztopíme hnedý cukor spolu s vanilkovým cukrom. Následne pridáme puding, rozšľahané vajíčko a kukuričný škrob. Spolu všetko varíme až do zhustnutia. Keď máme uvarený puding, necháme ho vychladnúť (najlepšie na izbovú teplotu).

 Krok 5  
Keď nám puding vychladne, pridáme vanilkový extrakt a premiešame. Osobitne si vyšľaháme smotanu a následne si zmiešame puding so šľahačkou. Nastrúhame čokoládu na hrubom strúhadle a spojíme.

 Krok 6  
Touto plnkou si potrieme korpus a následne si pripravíme polevu. Čokoládu si roztopíme vo vodnom kúpeli a odstavíme. Necháme mierne vychladnúť a prilejeme smotanu. Spolu spojíme a navrstvíme na plnku. Necháme stuhnúť, nakrájame na rezy a podávame.

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like