Môže nejaké jedlo nahradiť klasické francúzske zemiaky? Keď som zemiaky vymenila za túto jednu vec, zistila som, že áno!

Pokiaľ máte radi Zapekané jedlá, tento recept proste musíte vyskúšať. Je veľmi jednoduchý a neuveriteľne chutný. 

Čo budete potrebovať?

  • 1 kg karfiolu
  • 3 vajcia
  • 1 šálka kyslej smotany
  • 850 g šunky / klobásy
  • maslo
  • soľ
  • 1 pol. lyžicu slnečnicového oleja

Ako na to?

Dáme si predhriať rúru na 180 ° C.

Karfiol rozoberieme na ružičky a uvaríme v osolenej vode.

Na panvicu dáme kúsok oleja a na miernom ohni rozpustíme maslo. Rozpustené maslo vlejeme do misy na pečenie (alebo na plech) a potom si do nej naukladáme predvarený karfiol.

V miske si vymiešame celá vajíčka so smotanou a štipkou soli (soľ podľa chuti) a pridáme na širšie rezance nakrájanú šunku, alebo na kolieska nakrájanú klobásu. Všetko spolu dôkladne premiešame a následne vylejeme na pripravený karfiol. Pečieme do chrumkava a zlatista.

Dobrú chuť!

 

Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

You Might Also Like