Mokrý kávový koláč s džemom a čokoládou: Pripravujem ho vždy keď prídu moje kamarátky !

Potrebujeme:

Cesto:

5 vajec

1 hrnček kryštálového cukru

1 hrnček polohrubej múky

1 hrnček Granka

1 hrnček oleja

1 prášok do pečiva

Na poliatie:

1/2 hrnček uvarenej osladenej kávy Nescafé

malinový džem na potretie

Poleva:

2,5 dl smotany na šľahanie

200 g čokolády na varenie

Postup:

Do misky dáme rozšľahané vajcia, kryštálový cukor, polohrubú múku, Granko, olej a prášok do pečiva. Zamiešame a vylejeme na vymastený, múkou vysypaný plech. Pečieme vo vyhratej rúre pri teplote 180 stupňové 35 až 45 minút. Upečený, ešte teplý koláč pokvapkáme teplou osladenou kávou, necháme chvíľu vsiaknuť a cesto potrieme malinovým džemom.

V smotane na šľahanie rozpustíme čokoládu na varenie, spolu uvaríme, vylejeme na cesto a rozotrieme. Koláč necháme na chladnom mieste odleží 8 až 10 hodín.

Pokrájame ho na menšie kúsky a dozdobíme napr. Šľahačkou. Dobrú chuť!

 

Prečítali ste si článok až do konca? Zaujal Vás? Potom môžte prácu redaktora odmeniť tým, že dáte článku na Facebooku lajk alebo ho budete zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like