Mokrý čokoládový koláč s tou najlahodnejšou chuťou – jednoduchá príprava!

Čokoláda patrí medzí obľúbené chuťovky a dá sa použiť naozaj do akéhokoľvek dezertu. A naozaj nezáleží na tom, v akej je konzistencii či už je nastrúhaná alebo rozpustená, vždy bude chutiť skvele. Dnes vám prinášame recept na chutný koláčik, ktorý je vo vnútri plný chutnej čokolády.

Ingrediencie:

4 vajcia
1 lyžička vanilkového extraktu
1 a 1/4 hrnčeka cukru
110 g rozpusteného masla
1/2 hrnčeka hladkej múky
1/2 hrnčeka kakaa

2 hrnčeky vlažného mlieka
1 lyžice práškového cukru na posypanie

Postup

Rúru si predhrejte na 160 ° C a na plech dajte papier na pečenie.

Vajcia si rozdeľte na žĺtky a bielky. Z bielkov si ušľahajte tuhý sneh.

Žĺtky si rozšľahajte v ďalšej miske a pridajte vanilkový extrakt a cukor. Poriadne zmiešajte, aby vzniklo hladké cesto. Pridajte rozpustené maslo a opäť rozmiešajte dohladka.

Do tejto zmesi pomaly prisypávajte múku s kakaom a nakoniec pridajte mlieko.

Do hladkého cesta potom pridajte sneh z bielkov a pomaľuje vmiešajte. Pripravené cesto dajte na pekáč a pečte v predhriatej rúre. Budete piecť približne 50 minút a potom nechajte vychladiť. Na záver posypte práškovým cukrom.

You Might Also Like