Mokrá bábovka Z HRNČEKA: Keby som vedela, že do cesta stačí pridať len túto jednu vec, robila by som to tak celý život!

Už tradične sa inšpirujem skvelými recepty, ktoré sú overené, odskúšané a tešia sa veľkému úspechu. Ja osobne mám veľmi rada bábovky, ale môj muž hovorí, že bábovka je pre neho príliš suchá a dáva prednosť iným dezertom. Keď som našla túto bábovk, povedala som si, že recept skúsim.

Poviem vám len toľko, že manžel zjedol polovicu len tak na posedenie. Toto je neskutočne šťavnatý a výborný koláčik, robím ju takto už 10 rokov. Tajomstvo je v nízkotučnom tvarohu, ktorý pridáte rovno do cesta. A podľa mňa aj v tom pudingu, ostatne skúste sami a uvidíte.

Potrebujeme:

1 hrnček kryštálového cukru

2 hrnčeky polohrubej múky

1 vanilkový puding

1 prášok do pečiva

1 vanilkový cukor

2 vajíčka

3/4 hrnčeka oleja

1 hrnček mlieka

1 odtučnený tvaroh 250 g (keď nie je dávam aj jogurt-1 téglik, pokojne aj ochutený, ale potom už nedávam kakao)

kakao, hrozienka, kúsky čokolády – čo máte radi

Postup:

Do misky si dáme najprv všetko čo je suché a premiešame, potom pridáme hrozienka, mlieko, vajcia, olej, tvaroh. Premiešame a nalejeme 3/4 cesta do vymastenej, strúhankou vysypanej formy. 1/3 cesta si zafarbíme kakaom (kto nemá rád kakao nemusí) a dolejeme do formy. Pečieme pri teplote 150-180 (záleží na rúre, každá pečie inak) asi tak 40 minút, zakaždým ju pečiem inak dlho, záleží vždy na tvarohu. Najlepšie je skúsiť špajdľou, či je cesto upečené. A nemusíte sa už nikdy obávať, že by bábovka zostala suchá, pri tejto to nehrozí!

Želáme vám dobrú chuť!

You Might Also Like