Môjmu mužovi nechutili cestoviny na žiadny spôsob. Nevedela som, čo s tým, ale potom som prišla s týmto receptom. Fusilli s klobásou v paradajkovej omáčke! Od tej doby sú jedným z najobľúbenejších jedál v našej rodine!

Klobása a údeniny nie sú výsadou len maďarskej, slovenskej, či slovanskej kuchyne všeobecne. Sem tam údeniny použijú aj poriadny taliansky chlapi a to predovšetkým v kuchyni, ktorá aj napriek klobáse v tomto recepte zostáva zdravá. Cestoviny s pikantnou klobásou sú to pravé pre Vašu väčšiu polovičku.

Na tento recept budeme potrebovať:

  • 200g jemnej pikantnej suchej klobásy
  • 200 g Fusilli (vrtuliek)
  • 2 PL olivového oleja
  • 1 konzervu paradajkového pretlaku alebo konzervovaných kúskov paradajok
  • 1 strúčik cesnaku
  • parmezán
  • soľ a korenie podľa chuti

Ako na to?

Klobásu si nakrájame na kolieska a s jemne posekaným cesnakom restujeme na panvici s olivovým olejom asi 2 minúty. Pridáme paradajkový pretlak a za stáleho miešania varíme kým omáčka nezhustne. Osolíme a okoreníme a môžeme primiešať k vopred uvareným cestovinám. Nezabudneme posypať parmezánom, dozdobiť čerstvými bylinkami a môžeme podávať.

Dobrú chuť!

Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

You Might Also Like