Mojim deťom už nechutili klasické zemiaky ako príloha, a tak som skúsila tieto pečené jogurtové zemiaky hotové len za 30 minút a boli nadšené

Ako si pripravujete zemiaky? Spôsobov je snáď milión, ale keď vyskúšate tento recept, určite si ho zapíšete do svojej kuchárky a budete ho robiť ako prílohu častejšie.

Na porciu 4-5 zemiakov potrebujeme:
2 lyžice oleja
2 lyžice krémového jogurtu (napríklad Grécky jogurt)
štipku soli
štvrť lyžičky feferónky
trošku tymianu
Pol lyžičky mäty

Postup:
Predhrejeme si rúru na 200 stupňov. Zo surovín si urobíme marinádu pričom koreníme podľa vlastnej chuti. Marináda by mala byť ľahká.

Očistite si zemiaky a nakrájajte ich na tenšie mesiačiky, ktoré rovnomerne naukladáme na plech obložený papierom na pečenie.

You Might Also Like