Moje prvé langoše bez vajec a smotany: Sú super chrumkavé a cesto mi v chladničke vydrží celý týždeň!

Recept, podľa ktorého si obľúbené langoše môžete pripraviť aj doma. Podávame s cesnakom a posypané syrom.

 

Na chutné langoše potrebujeme:

300 ml Mlieka

pol kávovej lyžičky cukru

pol kávovej lyžičky soli

500 g hladkej múky

kocku droždia 42g

 

Postup:

Vlažné mlieko zmiešame s cukrom a rozdrobíme doň droždie. Kvások necháme asi 5 minút vzísť v teple. Múku osolíme a preosejeme do misy. Pridáme kvások a v robote vypracujeme cesto. Cesto môžeme vypracovať aj ručne, ale robotom to bude trvať len 3 – 5 minút.

Hotové cesto necháme aspon 30 minút kysnúť v teple alebo v miske kyske. Potom cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na 2 cm široký plát a pohárom z neho vykrojíme väčšie kolieska. Tie necháme ešte 10 minút vykysnúť.

V panvici rozpálime olej: dávam trošku viac. Nakysnuté kolieska vytiahneme do strán a ihneď vyprážame v oleji do zlatista.

Hotové langoše odkladáme na savý papier, aby sme sa zbavili tuku a dopĺňame vybranými surovinami – syr, cesnak, kečup, tatarka.

 

Prečítali ste si článok až do konca? Zaujal Vás? Potom môžte prácu redaktora odmeniť tým, že dáte článku na Facebooku lajk alebo ho budete zdieľať ďakujeme.

 

zdroj: bajecnavareska.sk

You Might Also Like