Moja mama mi ukázala, ako pripraviť zamrznuté zemiaky a teraz ich robím vždy ako prílohu k mäsu. Tá chuť je neskutočná

Možno nie všetci vedia, ale zmrznuté zemiaky sú po upečení oveľa chutnejšie, ako pri obyčajnej príprave. Tento trik si ľahko vyskúšate pri nasledujúcom recepte. Po dokončení budú mať sladkastú príchuť a pripomenú vám zemiakovú kašu s chrumkavou kôrkou. Okrem toho sa vám nevysušia a nerozpadnú!

Ingrediencie:

  • 8 zemiakov
  • 50ml slnečnicového oleja
  • Soľ a korenie podľa chuti

Postup:

  1. Zemiaky si umyte a očistite. Varte v mierne osolenej vriacej vode po dobu 5-7 minút.
  1. Vylejte vodu, nechajte ich vychladnúť a nožom do nich vyrežte nie veľmi hlbokú mriežku. Vložte do chladničky na 1 hodinu.

  1. Plech na pečenie potrite polovicou oleja, položte na neho zemiaky a potrite ich zvyšným olejom.

  1. Vložte do predhriatej rúry na 180 stupňov a pečte 40 minút. Občas ich otáčajte, aby sa rovnomerne upiekli.

  1. Hotové zemiaky osoľte, okoreňte a môžete do nich pridať aj prelisovaný cesnak s provensálskymi bylinkami.

Asi sa pýtate, prečo sa zemiaky musia predvariť. Faktom je, že uvarený škrob sa nerozpadne a tým pádom budú zemiaky jemne sladké.

 

Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

zdroj: sovkusom.ru

You Might Also Like