Moja kamarátka mala doma veľa tvarohu a nevedela, čo s ním. Potom vyčarila túto lahodnú dobrotu a ja som si ihneď vyžiadala recept!

Tento nekonvenčný tvarohový koláč vyzerá už na pohľad vábivo. Je priam banálne jednoduchý a zvládne ho každá gazdinka. Ak u Vás doma naviac tvaroh zbožňejete, neváhajte už ani chvíľočku a pustite sa do toho.

Čo budete potrebovať?

  • 500 g hrudkovitého tvarohu
  • 220 g práškového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 3 vajcia
  • 1 PL citrónovej kôry
  • 1 PL škrobu
  • ½ lžičky kurkumy
  • ½ šálky sušených čerešní
  • 1 PL masla
  • 2 lyžice kakaa
  • 100 g kryštálového cukru
  • 3 PL mlieka

Postup

Tvaroh pretlačte cez sitko, aby boli hrudky približne rovnaké, ideálne žiadne. Ručným mixérom vymixujte tvaroh s vajcami, cukrom a vanilkovým cukrom. Potom pridajte škrob a kurkumu na zafarbenie. Vzniknúť by Vám mala hmota krémovej konzistencie.

Sušené čerešne zalejte horúcou vodou a nechajte ich zmäknúť približne 15 minút. Potom vodu vylejte a čerešne osušte kuchynskou utierkou. Čerešne pridajte k tvarohu a nezabudnite prisypať aj citrónovú kôru. Tvaroh dajte do formy na chlieb, ak nemáte, tak môže byť aj tortová forma. Nezabudnite ju však vyložiť papierom na pečenie.

Rúru si rozohrejte na 180-190 stupňov a tvaroh dajte piecť na 50 minút.

Medzitým si pripravte polevu. Zmiešajte 100 g cukru, mlieko a kakao. Na miernom ohni všetko spolu roztavte a miešajte, kým zmes nezhustne. Potom pridajte maslo a opäť miešajte a čakajte, kým nezhustne ešte viac.

Upečený tvaroh vyberte z rúry a nechajte ho dobre vychladnúť. Potom ho zalejte kakaovú polevou a dajte stuhnúť do chladničky.

Prajeme dobrú chuť!

Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

You Might Also Like