Moja babička mi poradila recept na ten najlepší čokoládový koláč bez múky a zložený len z 3 ingrediencií

Múka je vždy veľkým strašiakom, najmä keď chcete vyzerať fit. Nie je žiadnou novinkou, že sa z nej priberá najviac. Práve preto som pre vás pripravila recept na koláč, ktorý mi poradila moja babička, ktorý je bez múky a tak je vhodný aj pre tých, ktorí nemôžu jesť lepok. Skladá sa len z 3 ingrediencií a máte ho pripravený raz-dva.

 

Budete potrebovať:

8 veľkých vajíčok

450 gramov horkej čokolády (ak chcete zdravšiu verziu, zvoľte čokoládu bez cukru, resp. sladenú stéviou)

230 gramov masla

ovocie (nemusí byť)

Postup:

Vajíčka dáme do misky a pomocou mixéru vyšľaháme na penu. Rúru si predhrejeme na 160 stupňov.

Maslo nakrájame na kocky a dáme rozpustiť buď nad parný kúpeľ, alebo do mikrovlnnej rúry. Do horúceho masla pridáme nalámanú čokoládu a necháme ju rozpustiť. Maslo s čokoládou zmiešame a vytvoríme tak hustejšiu čokoládovú hmotu.

Po častiach k čokoládovej hmote pridávame vyšľahané vajíčka. Dobre pomiešame, aby v hmote nebolo príliš veľa vzduchových bubliniek.

Do okrúhlej vymastenej formy nalejeme cesto a môžeme ju ešte obaliť v alobale. Formu vložíme podobne ako pri cheescakeu, do hlbšej nádoby, ktorá je naplnená aspoň do polovice vodou. Takto sa koláč upečie dokonale.

Celý koláč pečieme približne 20 až 25 minút. Po upečení ho necháme vychladnúť a skladujeme ho v chladničke. Podľa chuti môžete pridať ovocie, prípadne kopček zmrzliny. Dobrú chuť.

Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

zdroj: gimmesomeoven.com

You Might Also Like