Môj syn miluje dusené mäso. Pripravila som mu hovädzie na kubánsky spôsob podľa tohto receptu a veľmi si ho pochvaľoval!

Sušené slivky sú v kombinácii s dobrým mäskom sú hotovou pochúťkou, ku ktorej nič viac nie je potrebné. Ak však viete, ako ich správne podusiť a ako vyčarovať to pravé orechové! Receptov na mäso dusené na slivkách je veľa, ale len málokto vie, že tento nápad pochádza priamo zo slnečnej Kuby. Pripravte si originálne hovädzie na kubánsky spôsob aj so sušenými slivkami!

Čo budete potrebovať?

  • 1 kg hovädzieho mäsa (môžete však použiť aj bravčové alebo jahňacie)
  • 3 cibule
  • 2 mrkvy
  • 400 g sušených sliviek
  • 2 paradajky
  • 1 lyžičku koriandra
  • soľ a korenie podľa chuti
  • 3 strúčiky cesnaku
  • ½ lyžičky muškátového orieška
  • 50 ml slnečnicového oleja

Ako na to?

Sušené slivky opláchnite a potom v miske zalejte vriacou vodou, nechajte odstáť približne štvrť hodiny. Vodu, v ktorej budú slivky mäknúť potom nevylejte, ale odložte si ju, zíde sa Vám v ďalšom postupe.

Cesnak a cibuľu si očistite a nakrájajte na drobno. Mrkva a paradajky umyte a nakrájajte na polovičné krúžky.

Mäso si opláchnite a nakrájajte na malé kocky, potom ho hoďte do hrnca s rozohriatym olejom a nechajte ho zvrchu opiecť. Pridajte soľ a korenie. Potom pridajte cibuľu a cesnak a po 2-3 minútach opekania aj paradajky a mrkvu. Vyčkajte, paradajky pustia šťavu a potom mäso podlejte vodou zo sliviek. Duste približne 5 minút.

Potom pridajte sušené slivky, koriander a muškátový orech a ak treba, dosoľte a okoreňte. Nechajte všetko spolu dusiť približne 15 minút a potom podlejte celým zvyškom slivkovej vody a ak je treba, pridajte ešte čistú vodu.

Varte čiastočne prikryté približne hodinu. Keď bude mäso mäkké, môžete ho odstaviť z tepla a podávať s ryžou.

Prajeme dobrú chuť!

Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

 

You Might Also Like